Sostens en braços el bebè que aquests dies ha nascut a casa i, a més d’embadalir-te amb la perfecció del seu cosset (pura meravella de la natura), perceps la immensa vulnerabilitat del seu ésser que en aquests moments no sobreviuria sense les múltiples atencions de la família.
Et sents molt feliç. Per diferents motius. Perquè l’acte de transmetre la vida continua sent preciós (tot i que la decisió de no tenir fills sigui un acte lliure i respectable). Perquè els nadons desitjats són objecte d’un amor infinit (encara recordes com et vas enamorar de la mare i la tieta d’aquesta criatura, només veure-les!). Perquè el nen té la sort d’arribar al món en un família amb recursos econòmics suficients (pares amb feina i habitatge dignes). I perquè es podrà desenvolupar en un entorn acollidor i feliç que l’estimularà i el farà créixer sobre la base d’uns valors humanistes.
Si tots estem fets de minúsculs fragments de les persones amb qui hem anat topant al llarg de la vida, el petit comença amb bon peu. Des del minut zero ha ensumat les olors i ha escoltat les veus d’una mare i un pare igual d’amorosos i atents a les seves necessitats, cosa que segurament el vacunarà d’entrada contra els rols estereotipats de gènere, aquells que creen les bases de futurs homes i dones que sembla que convisquin en universos paral·lels.
Constates aquests dies, a la llar de la teva filla, que la manera com el seu pare i tu vau viure la criança no va ser debades. L’única cosa que no pot fer un pare al seu nadó és alletar-lo de forma natural. La resta, canviar-lo, bressolar-lo, estar-hi pell a pell, amoixar-lo o cantar-li cançonetes, pot fer-ho exactament igual que la mare. I sortosament aquesta relació materno-paterno- filial crea la més sòlida base d’igualtat que es pot donar mai a un infant: la mare i el pare són igual de sòlids i valents, igual d’afectuosos i sensibles, igual de protectors i aventurers… i estimen i donen una seguretat molt semblant.
I penses que això necessàriament ha de ser font de canvi. En un món on, malgrat tots els reconeixements legislatius d’igualtat, la manera operativa general de funcionar d’homes i dones continua sent tan diferent, fan falta referents familiars de criança en la igualtat. I donat que les dones són les grans víctimes dels abusos de poder en la societat patriarcal, goses donar aquest consell a les joves: abans de posar-vos a compartir la vida amb un home i de tenir-hi fills, assegureu-vos (parleu i acordeu) que junts tindreu cura de la llar i de la mainada. Més que cap altre verb, la voluntat de cuidar que manifesti el vostre company us donarà la justa mesura de la seva persona!
Les fotografies del present article han estat preses d’internet sense que s’hi consignés el nom dels autors
12 respostes
Felicitats, cuideu-lo molt, pares i avis!!!!!
Felicitats, àvia M. Àngels!
Tot i que la part del lleó se l’emporten els pares, alguna cosa hi tenen a veure els avis.
Una gran notícia, un gran article!
Felicitats!
Felicitats Maria Àngels. A gaudir d’aquests moments tan especials. Ara et toca el rol d’àvia. Enhorabona.
Moltes felicitats. Quina enveja, Mariàngels! L’experiència de ser àvia i d’acompanyar pares i fill en la criança! I de ser molts per donar escalfor al nounat!
Enhorabona M. Àngels i Enhorabona als pares.
Tenir un fill i poder ser àvia és el millor regal del món.
Comparteixo amb tu la manca de referents d’aquesta nova societat.
Els referents són imprescindibles per fer créixer un nen de manera saludable.
Bones Festes i Salut per tots.
.
Quin goig!!!, Felicitats ❤️❤️
Moltes felicitats i gaudiu d’aquest moment màgic. Visca la vida i benvinguts els néts!
Les cures més agradables són aquestes, ens donen molta il·lusió i energia, sobretot als avis. A gaudir-ho!
L’enhorabona Mª Àngels, gràcies per compartir-ho i amb aquestes paraules tan boniques. Aquests són els moments dolços de la vida
Enhorabona! Tenir cura dels nets , acompanyar-los en la seva creixença és una de les coses més boniques que hi ha. Un article molt encertat.
El meu desig que el seguiment en la creixença d’aquest infant us ompli a tots de joia. Moltes felicitats als pares i als avis del Dídac .
Teresa